• Bekijk ons lesrooster
 • Openingstijden

  OpeningstijdenX

  MAANDAG 8.00 tot 23.00 uur

  DINSDAG 8.00 tot 23.00 uur

  WOENSDAG 8.00 tot 23.00 uur

  DONDERDAG 8.00 tot 23.00 uur

  VRIJDAG 8.00 tot 22.00 uur

  ZATERDAG 8.00 tot 13.30 uur

  ZONDAG 8.00 tot 13.30 uur

 • 0481 373 339
 • Contact

  Neem contact met ons op!X

  ADRESSportcentrum De Studio
  Hoenderik 7
  6662 VM Elst
  Telefoon: 0481 373 339
  receptie@studio-elst.nl

  LAAT EEN BERICHT ACHTER

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

NEWS

Daud & Diana en BenFit

By admin | In Nieuws | on mei 19, 2020

Daud & Diana en het BenFit & eGym traject

Onze succesvolle ervaring met BenFit en coach Angeliek Derks van Sportcentrum De Studio in Elst willen we graag aan iedereen delen en adviseren! Afvallen zonder te lijnen en lekker bijna alles kunnen blijven eten.

Hoe wij terecht kwamen bij Angeliek van Sportcentrum De Studio Elst

Wij hebben ooit jaren gesport bij De Studio in Elst, door verhuizing en gezondheidsproblemen waren wij al weer jaren gestopt met sporten. Wij wilden echter gewoon weer eens wat aan onze conditie doen en Diana vond ons te “vol” worden ! Eenmaal wederom ingeschreven bij De Studio vroeg Daud of er ook een dieet programma aan werd geboden, en dat bleken ze te hebben “BenFit”. Daud vond als we het doen, dan doen we het gelijk helemaal goed. Sporten en op de voeding letten is nu eenmaal een succes formule dat weet iedereen, daar hoef je geen diëtiste voor te zijn. Maar de kunst is het vinden van een balans die je kunt volhouden. Geen streng dieet maar een balans in een gezonde levensstijl. Met training op de eGym wordt je min of meer door jezelf gedwongen om door te gaan. Zonder dat iemand over je schouder mee kijkt, wordt er een prestatie verwacht. En je bent altijd zelf in controle van hoe hard je wilt gaan.

Het traject.

Wij kozen dus bewust voor de combinatie eGym en Benfit.

De eerste week werden we dus gewogen en al na de eerste week waren we een kilo kwijt. De weken die volgden bleven de kilo’s eraf gaan. Soms wat meer soms wat minder. Bij Daud stond het ook een keer een week stil. Daud had iets meer moeite met het snoepen tussendoor (met name een biscuitje bij de koffie kon hij niet weerstaan, dat werden er gewoon 6) En Daud geniet nog steeds van een glaasje alcohol in het weekend (geen bier maar een glaasje wijn en soms een glas whisky).

Het fijne van BenFit is dat je elke week begeleid wordt door Angeliek, o.a. wegen, bloeddruk meten en daarnaast adviezen voor de komende week. Een groot voordeel is dat je niet hoeft te lijnen want we bleven lekker eten, de recepten zijn heel lekker en gevarieerd. Eenvoudig klaar te maken ook voor iemand die nooit kookt. Daud is echter een hobby kok en verzon soms een combi van de bestaande menu’s. Hij rekende de calorieën uit en vulde deze dan aan met bijvoorbeeld kastanje champignons. Het was voor mij elke dag een verrassing wat ik op mijn bord kreeg. En zoals ik al aangaf de recepten waren heerlijk, alsof ik elke dag uit eten was. Bij het programma hoort ook relaxen dus ook genieten van even niets doen . Vanwege de corona konden we helaas niet meer op de eGym trainen. We hebben toen gekozen om lange wandelingen te maken elke dag na het avond eten.

Het resultaat

Diana is in 3 maanden van 76 kg naar 63 kg gegaan, en Daud van 85 kg naar 76.5 kg. En we voelen ons veel fitter en vitaler. Ons vetpercentage is gedaald en onze spiermassa is groter geworden.

Na 3 maanden komen we niet meer elke week bij Angeliek, maar eens in de 3 a 4 weken. We zijn net weer voor het eerst geweest na de eerste keer na die 3 maanden. Ik was bang dat Daud aangekomen zou zijn, daar hij nog steeds van een glas alcohol geniet in het weekend en hier en daar toch wat meer eet dan ik. Maar niets was minder waar. Door de structuur die je geleerd hebt van Angeliek bleek ik weer een kilo kwijt te zijn en Daud een onsje J Dus niet aangekomen. Buiten het feit dat we enorm zijn afgevallen voelen we ons ook veel beter en de bloeddruk van Diana was in het begin van het traject te hoog, nu is hij perfect! Daud kookt de laatste 4 weken op gevoel en weegt dus niet meer precies, het blijkt te werken. We waren altijd goede eters 2 x opscheppen was normaal…..dat is dus niet nodig 6 x per dag een eet moment en vooral niet LIJNEN! Door de structuur die je aanleert wordt het steeds makkelijker, wij gaan er zeker mee door. De recepten hebben we geprint en bewaard, soms komen ze nog eens uit de map om te controleren of het recept compleet is.

Tot slot

Wij gaan zo door en blijven minimaal 2 x per week sporten of wandelen en we eten verantwoord, gezond en gedoseerd. Afvallen hoeft niet meer, we hebben ons doel gehaald, ons nieuwe doel is zo blijven. We zijn enorm blij dat we deze stap gemaakt hebben en kunnen het iedereen aanraden. Wij waren het eerste stel die zich aanmeldde voor dit programma, nooit eerder deed een stel dit dus samen. Wij denken dan ook dat het als stel een stuk makkelijker is dan individueel. Je helpt elkaar! Ben je niet tevreden over je gewicht en of gezondheid doe samen Benfit en eGym, het werkt!

Boven ter illustratie de foto’s van ons en de heerlijke recepten en we laten zien dat wij nog steeds genieten van de lekkere dingen van het leven! Want lijnen doen we niet, we eten bewust, relaxen en nemen af en toe wat lekkers. 

Daud & Diana Wansaoeboen

 

No Comments to "Daud & Diana en BenFit"