• Bekijk ons lesrooster
 • Openingstijden

  OpeningstijdenX

  MAANDAG 8.00 tot 23.00 uur

  DINSDAG 8.00 tot 23.00 uur

  WOENSDAG 8.00 tot 23.00 uur

  DONDERDAG 8.00 tot 23.00 uur

  VRIJDAG 8.00 tot 22.00 uur

  ZATERDAG 8.00 tot 13.30 uur

  ZONDAG 8.00 tot 13.30 uur

 • 0481 373 339
 • Contact

  Neem contact met ons op!X

  ADRESSportcentrum De Studio
  Hoenderik 7
  6662 VM Elst
  Telefoon: 0481 373 339
  receptie@studio-elst.nl

  LAAT EEN BERICHT ACHTER

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

NEWS

BenFit en Annet

By admin | In Nieuws | on maart 17, 2021

Als kleine, tengere vrouw van 1,60 meter had ik maar 2 keer in mijn leven meer dan 60 kg gewogen en dat was bij mijn zwangerschappen! Maar na de 1e coronagolf en een (te) gezellige zomer vol borrels en bijbehorende hapjes wees mijn weegschaal een gewicht ruim boven die grens aan. Tijd voor actie dus.

Aangezien ik met mijn postuur nog nooit van mijn leven op mijn lijn had gelet, alles lekker vond en kon eten als een bootwerker, wist ik dat ik dit niet alleen kon.  En de buitenwereld zag mijn probleem niet. Hoezo moest ik afvallen? Zo erg was het toch allemaal niet? Nou, ik vond dus van wel. Mijn kleding zat echt veel te strak. En zo kwam ik bij Angeliek terecht met de vraag of zij mij hierin kon coachen door middel van het BENFIT programma.

Mijn doel was niet alleen om een aantal kilo af te vallen, maar vooral om mijn postuur te verbeteren en mij fitter te voelen. Angeliek legde mij uit dat het BENFIT programma er op was gericht om met gevarieerd eten, bewegen en ontspannen al deze dingen aan te pakken. Gewicht, vetpercentage en spiermassa worden wekelijks gemeten, en na 6 en 12 weken ook buik- en taille-omvang.

Half november ben ik van start gegaan. Wekelijks ontving ik dagmenu’s met eenvoudige maar lekkere recepten en een boodschappenlijst. Mijn grootste uitdaging was 6 keer per dag eten en vooral….. ontbijten! Ik heb ’s ochtends altijd haast en moet dan niet aan eten denken. En regelmatig realiseerde ik mij om een uurtje of 12 op kantoor dat ik die dag alleen nog maar koffie had gedronken! Mijn eetpatroon begon dus laat op de dag en vervolgens zat ik ‘s avonds laat nog te snacken. Nu maak ik elke avond mijn ontbijt, lunch en tussendoortjes al klaar zodat ik die ’s ochtends mee kan nemen. En ik ontbijt om 8 uur op kantoor.

De eerste week had ik nog wel wat afkickverschijnselen van suiker en zout, maar daarna wende het snel. Ik had snel door dat het afwegen van voedsel belangrijk is: ik was gewend te veel te koken en weggooien is zonde. Dus ging alles ook op. Nu moest ik regelmatig lachen om de 15 of 20 gram zilvervliesrijst die ik mocht eten. Maar de totale maaltijd bleek gewoon voldoende te zijn! Door de eenvoudige gerechten was het ook geen probleem om voor mijzelf te koken naast de gezinsmaaltijd. In sommige gevallen aten ze gewoon met mij mee. En met de feestdagen heb ik het menu zelfs losgelaten en een wijntje gedronken.

In de BENFIT app hield Angeliek wekelijks mijn “cijfertjes” bij en het motiveerde mij erg te zien dat mijn gewicht, buik- en taille-omgang en vetpercentage flink daalden! Door een schouderblessure en de sluiting van de sportschool door de lockdown kon ik helaas niet helemaal sporten zoals ik wilde, maar met de geleende spullen van de Studio heb ik thuis gedaan wat ik kon. En met resultaat: in 12 weken ben ik bijna 6 kg afgevallen, is mijn buikomvang met 9 centimeter afgenomen en mijn vetpercentage flink verminderd. En ook mijn BMI is weer gezond.

En…. Ik ga door! Ik heb in de afgelopen 12 weken een nieuw ritme gevonden dat bij me past.  Afvallen hoeft niet meer, maar ik wil wel graag mijn kleding passend houden. Angeliek, bedankt voor je adviezen en je support!

Groet, Annet

No Comments to "BenFit en Annet"